Slovenská pošta chce nakúpiť nové trezory

30.12.2016 Bratislava

Bratislava 30. decembra (TASR) - Slovenská pošta chce nakúpiť trezory za odhadovanú cenu 7,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Na zákazku vyhlásila súťaž, o ktorej informovala vo vestníku verejného obstarávania.

Pošta totiž podľa Silvie Turnerovej z odboru komunikácie spoločnosti poskytuje ľuďom služby, ktoré súvisia s príjmom, spracovaním a výdajom peňažnej hotovosti. "Jedným zo základných cieľov je ochrana a bezpečnosť týchto peňažných hotovostí v každej časti technologického procesu spracovania," vysvetlila Turnerová pre TASR.

Súčasťou dodávky trezorov je aj ich inštalácia či technická údržba. Nákup nových bezpečnostných systémov súvisí podľa Turnerovej napríklad s výstavbou nových pobočiek pošty alebo sťahovaním či s rekonštrukciou pobočiek. Tiež ide o náhradu existujúcich bezpečnostných systémov, ktoré sú zastarané alebo nespĺňajú normy.

Záujemcovia o tender môžu predložiť svoje ponuky alebo žiadosti o účasť do 30. januára 2017. V súťaži sa použije elektronická aukcia a pošta chce nákup trezorov financovať z vlastným zdrojov viazaných na tento účel. Zákazka je pritom určená na obdobie štyroch rokov.
 

Vyberte región