Páchateľ prepadol záložňu v Bratislave, odniesol si pláty so zlatom

14.01.2017 Bratislava

Bratislava 14. januára (TASR) - Jednu zo záložní v bratislavskej Petržalke mal v piatok (13.1.) večer prepadnúť neznámy páchateľ a odniesť si odtiaľ pláta so zlatom v hodnote približne 33.000 eur. Polícia po ňom pátra.

"Podľa doterajších informácií neznámy páchateľ v čase krátko pred 21.00 h vošiel do priestorov záložne na Fedinovej ulici ozbrojený krátkou guľovou zbraňou a pod hrozbou jej použitia požadoval od zamestnancov záložne vydanie zlata," priblížila dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Jeden zo zamestnancov mu vydal pláta so zlatom v hodnote asi 33.000 eur.

Muž mal následne utiecť smerom na Jiráskovu ulicu. "Lúpežné prepadnutie sa zaobišlo bez zranení. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu lúpeže," dodala Mihalíková.

Polícia v tejto súvislosti pátra po mužovi vysokom približne 180 cm. Oblečenú mal bielu bundu s kapucňou a čiernym nápisom na chrbte, modré rifle, hnedé topánky, na rukách mal biele športové rukavice a tvár mal zakrytú bielou sieťkou.
 

Vyberte región