Počet obetí v talianskom hoteli zasypanom lavínou stúpol na 25

25.01.2017 Celý región

Rím 25. januára (TASR) - Na 25 vzrástol dnes počet obetí nájdených v stredotalianskom hoteli Rigopiano, ktorý minulý týždeň zasypala lavína. Oznámili to dnes talianske úrady po tom, ako sa záchranárom podarilo z ruín hotela vytiahnuť ďalšie telo.

Nádeje na nájdenie niekoho živého sú čoraz menšie, nezvestné sú podľa úradov v blízkom meste Pescara už len štyri osoby. Zachrániť sa podarilo 11 osôb vrátane štyroch detí.

Šanca, že pod závalom asi 120.000 ton snehu a trosiek nájdu záchranári ešte niekoho živého, je malá, uviedli úrady blízkeho mesta Pescara.

Lavína zasypala hotel v stredotalianskom regióne Abruzzo v noci na 18. januára, keď ľudia spali.

Tragédiou sa zaoberá aj talianska prokuratúra, ktorá zvažuje, či nedošlo k zabitiu z nedbanlivosti. Jej vyšetrovatelia skúmajú, ako sa stalo, že horský hotel bol snehom odrezaný od sveta; prečo bol snežný pluh k nemu vyslaný až dlho po tom, ako spadla lavína, a či boli dodržané všetky postupy v núdzových situáciách.

Pôvodne horská chata ležiaca v nadmorskej výške 1200 metrov bola začiatkom 70. rokoch prestavaná a rozšírená na štvorhviezdičkový hotel s ponukou kúpeľných procedúr.
 

Vyberte región