Dovolenka snov

28.02.2009 Celý región

Z Egypta som sa vrátila plná zážitkov, oddýchnutá a fascinovaná. Konečne som navštívila krajinu svojich snov a ani som nečakala, že to bude tak skoro. Ale vráťme sa na začiatok.
Už od malička som mala rada históriu. Bola som očarená najmä kultúrou starovekého Egypta a snívala som o tom, že sa raz dotknem hieroglyfov na stenách posvätných hrobiek, presvedčím sa na vlastné oči o veľkosti Sfingy a popri tom navštívim aj mešitu. Je preto prirodzené, že keď som sa so sestrou začala baviť na tému dovolenka, automaticky zo mňa vyhŕklo \"Egypt\". Sestra sa len zasmiala a odvetila: \"Typické! \". Ale keď som sa začala prehrabovať v katalógoch a našla som veľmi výhodnú ponuku, začalo to zaujímať aj ju a súhlasila. Zrazu som si začala myslieť, že možno to nebol najlepší nápad. Na dovolenke si Lucka chcela oddýchnuť, keďže ona je ten typ, ktorému stačí vylihovanie pri mori, nemala som to srdce ťahať ju po púšti k pyramídam. A predstava, že budem v krajine mojich snov a neuvidím všetko čo chcem... .. No nakoniec sa nám výber destinácie zapáčil tak, že sme na tom už nič nemenili a kúpili si zájazd. Celé mesiace som netrpezlivo čakala, až som sa dočkala.

Cesta netrvala dlho, keďže sme šli lietadlom a približne o dve hodinky po vzlietnutí sme už pristávali na letisku v Hurghade. Privítala nás krásna obloha bez jediného obláčika. Na letisku nás čakala usmiata delegátka, ktorá nás odviedla do hotela. Oficiality v hoteli tiež netrvali dlho a v priebehu hodiny sme už všetci boli na svojich izbách. Začali sa krásne a príjemné dva týždne nášho pobytu. Zo všetkého sme boli nadšené. Hotel bol riešený veľmi moderne, ale zároveň s uchovaním klasického arabského štýlu, a čo je plus, aj so súkromnou plážou. V okolí bolo veľa príjemných obchodíkov a reštaurácií. Hneď v prvý večer dovolenky sme sa počas infovečera dozvedeli veľa potrebných informácií, samozrejme vrátane ponuky všetkých fakultatívnych výletov. Vedela som, že takáto ponuka na mieste bude, ale nečakala som, že výber bude taký bohatý. Spomedzi všetkých výletov sme si vybrali 3, a tak sme so sestrou vzájomne pristúpili na kompromis. Výsledkom toho bol 2 - dňový výlet do Káhiry, počas ktorého sme navštívili pyramídy, Sfingu, najväčší Káhirsky trh, starú Kopskú štvrť. Mohli sme vojsť aj do vnútra nádhernej Alabastrovej mešity. V reštaurácii sme vyskúšali vodnú fajku a v neposlednom rade sme navštívili aj Káhirské múzeum, múzeum v Memfise, ako aj niekoľko ďalších zaujímavých miest.

V rámci druhého výletu sme strávili deň na korálovom ostrove Giftun, kde sme sa mohli len vyhrievať na slniečku, alebo učiť šnorchlovať. Ja ako človek, ktorý chce všetko vyskúša, som si samozrejme zvolila šnorchlovanie J. Cestou z ostrova sme mali hodinovú zastávku na otvorenom mori s obedom a možnosťou kúpania.

No a tretí výlet bola krátka plavba loďou s preskleným dnom.

Egypt je nádherná krajina s neopísateľným kultúrnym bohatstvom, kde si najprv musíte chvíľku zvykať na celkom iný svet a odlišné zmýšľanie ľudí, no bolo by pre nás zaujímavé, ak by boli všetky krajiny rovnaké? Našťastie je na svete mnoho miest, ktoré treba objaviť a tak keď máte čo i len trochu dobrodružnú povahu a chcete zažiť dovolenku, kde Vás počasie určite nesklame, vrelo odporúčam túto destináciu, ktorá je už teraz väčšine ľudí cenovo dostupná.

Aj moja sestra, aj ja sme boli veľmi spokojné a napriek tomu, že každá z nás očakávala od dovolenky niečo iné, cestovnej agentúre sa podarilo naplniť potreby nás oboch. Stačí nájsť dobrú ponuku...
Evka, 22

zdroj: TraVel, s.r.o.
Hlavná 27
080 01 Prešov
Tel. /Fax. : 051/7916312
Mob. : 0948023226
E-mail: travel@cktravel.sk
www.cktravel.sk
 

Vyberte región