Koncert vďaky venovaný dobrovoľníkom sa uskutoční 1. júna

29.05.2011 Prešov

Prešov 29. mája (TASR) - Zdôraznenie významu práce dobrovoľníkov, poďakovanie za ich nezištnú pomoc, ale aj snaha o rozšírenie ich radov je cieľom Koncertu vďaky, ktorý sa uskutoční 1. júna o 18.00 h v Kine Scala v Prešove.
Podujatie pri príležitosti Európskeho roka dobrovoľníctva organizujú OZ Tehlička, OZ Venuše, Klub podnikavých žien a Prešovské dobrovoľnícke centrum (OZ PDC) v spolupráci s mestom Prešov.
"Tento koncert je venovaný ľuďom, ktorí svoj čas, um a šikovnosť venujú ľuďom zo svojho okolia, aby ich podporili, poradili im a spolu s nimi prežívali ich ťažkosti," uviedla pre TASR koordinátorka PDC Juliana Hajduková.
Dodala, že v kultúrnom programe vystúpia mažoretky LABI, detský spevácky súbor Cantemus, speváčka Michaella, Ovocníčkovia, študenti Základnej umeleckej školy v Prešove, ale aj ďalšie skupiny. Výnos z koncertu bude použitý na dobrovoľnícke programy, ktoré realizujú spomínané združenia.
Hajduková uviedla, že v Prešovskom kraji sa do systematickej dobrovoľníckej činnosti zapája asi 4000 dobrovoľníkov v rôznych organizáciách a oblastiach. V databázach OZ PDC je evidovaných vyše 370 mimovládnych subjektov, pričom každý má minimálne 10 dobrovoľníkov.
"Najviac z nich sa v našom kraji venuje deťom a mladým ľuďom. Ďalšou skupinou záujmu sú ľudia s postihnutím, minoritné skupiny, ale rovnako je záujem o pomoc aj v oblasti kultúry či komunitného rozvoja," vysvetlila koordinátorka.
Pripomenula, že v roku 2010 sa napríklad do Dňa aktívneho dobrovoľníctva zapojilo 436 ľudí z Prešovského kraja, ktorí pomáhali v 20 organizáciách a spolu odpracovali 1860 hodín.
"Tento koncert je všeobecným poďakovaním a verejným pripomenutím, že Prešovské dobrovoľnícke centrum spolu s partnermi realizuje aj oceňovanie dobrovoľníkov z Prešovského kraja pod názvom Krajské srdce na dlani. V roku 2011 to bude už 10. jubilejný ročník," uzavrela Hajduková.
 

Vyberte región