Stretnutie mládeže Spišskej diecézy sa uskutoční v máji v Poprade

04.04.2012 Poprad

Poprad 4. apríla (TASR) - Stretnutie mládeže Spišskej diecézy za účasti jej nového biskupa Štefana Sečka sa uskutoční v dňoch 18. až 20. mája v popradskej športovej hale Aréna. Súčasťou plánovaného podujatia budú workshopy, diskusie, hudobné vystúpenia, ako aj pestrý duchovný program.
Ako TASR informovala Mária Janusová zo Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže, na pripravovanom stretnutí očakávajú účasť niekoľkých stoviek mladých z regiónov Spiš, Orava a Liptov, ktoré spadajú pod Spišskú diecézu.
"Návštevníci podujatia z viacerých regiónov Slovenska tak budú môcť diskutovať medzi sebou, ako aj s biskupom Štefanom Sečkom o rôznych aktuálnych témach," podotkla Janusová. Stretnutie mládeže sa uskutoční oproti pôvodným plánom v neskoršom termíne. Z obdobia pôstu ho presunuli organizátori na máj.
"Po pôstnom období nasleduje Veľká Noc, ktorá je časom radosti. Preto sme sa rozhodli zorganizovať stretnutie mládeže práve v máji," vysvetlil Branislav Kožuch, člen prípravného tímu podujatia.
Organizátori stretnutia, ktorými sú komisia pre mládež pri Spišskej diecéze a Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže, zapájajú mladých v priebehu roka aj do ďalších spoločných akcií. Sú medzi nimi športové turnaje, ako aj rôzne vzdelávacie podujatia.
 

Vyberte región