V Bratislave turnaj mladých O pohár primátora, Ftáčnik víta snahu rodičov

23.08.2012 Bratislava

Bratislava 23. augusta (TASR) - Bratislavský primátor Milan Ftáčnik spoločne s hokejovými osobnosťami Ľubomírom Višňovským, Zdenom Cígerom a trénerom mládeže bratislavského Slovana Michalom Ilčíkom predstavili na štvrtkovom brífingu II. ročník medzinárodného turnaja žiakov 7. ročníkov základných škôl, ktorý bude prebiehať v termíne 31. augusta - 2. septembra na ZŠ Ondreja Nepelu za účasti ôsmich tímov z Česka a Slovenska. Víťaz podujatia s názvom O Pohár primátora mesta Bratislava, získa do vitríny putovný pohár.
Vlani prišli rodičia mladých hokejistov Slovana Bratislava s myšlienkou zorganizovať medzinárodný turnaj, na ktorom si ich ratolesti preveria svoje schopnosti. Hlavné mesto sa tejto myšlienky okamžite chytilo, zastrešilo ju finančne aj organizačne a turnaj napíše o pár dní svoju druhú kapitolu. "Vlani tu bola prvá šanca pre mladých hokejistov konfrontovať sa so súpermi zo zahraničia. Privítal som aktivitu rodičov, ktorí povedali: 'urobme niečo pre naše deti, aby nesedeli doma a športovali.' Pre chalanov, ktorí majú ambície, je dôležité, aby rástli a niektorí z nich sa v budúcnosti stali profesionálnymi hokejistami," povedal Ftáčnik, ktorí ocenil aktivitu rodičov. "Tí požiadali o partnerstvo mesto, ktoré poskytlo priestory. Som presvedčený, že urobíme skvelý turnaj," dodal Ftáčnik.
Primátor Bratislavy tvrdí, že venovanie sa mládeži je cenná investícia do budúcnosti: "Nastavme si zrkadlo. Vidíme, čo sa našim hokejistom tento rok podarilo dokázať na MS, hoci sme to nečakali. Buďme však k sebe úprimní a robme veci lepšie. Mementom je samotná olympiáda v Londýne, ktorá nám zanechala odkaz, že na Slovensku nie je vytvorený dostatočný systém pre podporu športu. Treba začať s podporou talentov už od útleho veku. Sú to práve takéto turnaje, ktoré sú súčasťou pyramídy a môžu sa na nich zrodiť nové športové hviezdy."
Na brífingu nechýbal bývalý reprezentant a dlhoročný hráč Slovana so skúsenosťami zo zámorskej NHL Zdeno Cíger, ktorý sám prevádzkuje vlastnú hokejovú školu a venuje sa mládeži. Aj on privítal možnosť, aby sa chlapci predviedli na medzinárodnej úrovni: "Som rád, že sa takýto turnaj organizuje. Bodaj by ich bolo v budúcnosti čo najviac, pretože chalani potrebujú konfrontovať sa na medzinárodnej úrovni. Je to super myšlienka."
 

Vyberte región