Nesvady sa rozhodli postaviť termálne kúpalisko za 2,5 milióna eur

20.04.2014 Komárno

Nesvady 20. apríla (TASR) – Na juhozápadnom Slovensku by malo pribudnúť nové termálne kúpalisko. Jeho výstavbu pripravuje Obec Nesvady v okrese Komárno. „Ak pôjde všetko podľa plánu, malo by byť hotové v priebehu budúceho roka,“ povedal starosta Jozef Haris. Podľa jeho slov prispeje nové termálne kúpalisko k celkovému rozvoju mikroregiónu. Po problémoch s hľadaním investora sa obec rozhodla postaviť kúpalisko vlastnými silami. Pôvodný projekt okresala, náklady zredukovala na plánovaných 2,5 milióna eur. Podľa schváleného územného plánu obce je predmetné územie vyčlenené na kúpeľné a rekreačné účely.

Na pozemku s výmerou 49 hektárov, ktorý je vo vlastníctve obce, by mal vyrásť komplex pozostávajúci z troch vonkajších termálnych bazénov a ich nutného príslušenstva. Investor chce využiť existujúci termálny vrt hlboký 1505 metrov s povrchovou teplotou 60 stupňov Celzia na letnú rekreáciu a predĺženú rekreáciu najmä pre obyvateľov obce a jej záujmového územia. To tvorí spolu s mestami Nové Zámky a Hurbanovo vyše 70.000 obyvateľov. Celková navrhovaná plocha vonkajších bazénov predstavuje 671 metrov štvorcových.

Navrhovaná kapacita kúpaliska pre letnú prevádzku je 552 osôb, predpokladaná denná návštevnosť je odhadovaná na 1104 osôb. Navrhovaná kapacita pre zimnú prevádzku je 108 osôb, denná návštevnosť pre zimnú prevádzku je odhadovaná na 324 osôb. Celková počiatočná kapacita parkoviska je navrhnutá pre 84 vozidiel, štyri automobily pre imobilných návštevníkov a dva autobusy. Na novovybudovanom termálnom kúpalisku by malo vzniknúť deväť nových pracovných miest v zimnej prevádzke a 14 v letnej prevádzke.
 

Vyberte región