Sestry Kostové z Kurova prezentovali svoju tretiu knihu

07.10.2007 Bardejov

Bardejov 7. októbra (TASR) - Zvieracie všeličo na dobrú noc je názov tretej spoločnej knihy sestier Márie a Eriky Kostových z obce Kurov v okrese Bardejov. V minulých dňoch sa objavila na trhu a jej prezentácia sa konala 4. ...
Knihu ôsmich príbehov z ríše lesných zvieratiek pokrstila čokoládou regionálna televízna spravodajkyňa Ruslana Kurilcová zo Svidníka.
Sestry sú telesne handicapované, natrvalo pripútané k mobilnému vozíčku, ale to im nebráni, aby ich rozprávky mali hlboké myšlienky, obsahovali mravné ponaučenia, optimizmus, hravosť, tak ako sa na rozprávkový svet patrí. Mladšia zo sestier, 25-ročná Erika pestrofarebne ilustrovala príbehy, ktoré vymyslela a napísala 29-ročná Mária. \"Páčia sa nám citové rozprávky, čo majú hlbokú myšlienku a vedia chytiť čitateľa za srdiečko, \" poznamenala Erika.
Nadanú dvojicu objavil rodák z Kurova, etnograf, literát a vysokoškolský učiteľ Mikuláš Mušinka z Prešova. Ich prvotinu pod názvom Rozprávkové všeličo na dobrú noc aj vo vlastnom náklade vydal pred troma rokmi. Knihu medzitým preložili do rusínskeho jazyka.
Sestry Kostové chcú stihnúť do Vianoc vydať svoju ďalšiu knihu. Podľa Eriky by sa mala volať Vianočné rozprávky a malo by byť v nej viac ako osem príbehov. O čom budú, to už na prezentácii nechcela prezradiť.
 

Vyberte región