Podľa predbežných výsledkov je v Humennom víťazom M. Meričko

11.11.2018 Humenné

Humenné 11. novembra (TASR) – Podľa predbežných výsledkov sa víťazom sobotňajších (10.11.) komunálnych volieb v Humennom stal kandidát na primátora Miloš Meričko (OĽaNO, KHD, SaS, Strana občianskej ľavice, Strana práce, Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia). Dosluhujúca primátorka Jana Vaľová (Smer-SD) priznala prehru na sociálnej sieti.

Meričko berie výhru s veľkou pokorou a rešpektom. "Pretože to nie je jednoduché byť primátorom a byť zodpovedný za ľudí. Pre mňa je asi taká kľúčová vec zmeniť atmosféru v našom meste, aby bola voľnejšia, aby sa tu naozaj ľudia nerozdeľovali na tých našich a tých ostatných. Chcel by som, aby sa opäť podarilo vytvoriť v Humennom atmosféru pokoja, spolupráce," uviedol pre TASR v reakcii na predbežné výsledky. Aj keď nateraz nevie, aké bude zloženie mestského zastupiteľstva, pevne verí, že všetci novozvolení poslanci budú ťahať za jeden koniec povrazu spolu s primátorom "a že sa nám podarí v tom meste urobiť pre ľudí mnoho dobrých vecí".

Podľa vlastných slov očakával, že predvolebná kampaň nebude veľmi pekná. "Obzvlášť z jednej strany, žiaľ, to sa aj splnilo," podotkol s tým, že ako kandidát si bol vedomý toho, že vstupuje do arény, "kde sa nejaké údery dostávajú". "Ale to, že do toho bola zatiahnutá moja rodina, deti a tak ďalej, to myslím, že už prekročilo všetky medze, ale, chvalabohu, je to za nami a treba urobiť nejakú hrubú čiaru a naozaj, ak chceme zmeniť atmosféru v našom meste, tak budeme musieť aj my byť trošku tolerantnejší," uzavrel.
 

Vyberte región