A. Danko: SNS dosiahla historický úspech

11.11.2018 Bratislava

Bratislava 11. novembra (TASR)- Koaličná SNS dosiahla v sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách historický úspech. Ešte nikdy nemala 160 vlastných starostov a primátorov a ďalších 50 koaličných a 1700 poslancov. V diskusnej relácii TA3 V politike to povedal šéf strany Andrej Danko.

Aj on uznáva vzostup nezávislých kandidátov. "Komunál sa ešte nezávislým politikom riadiť dá, ale predstavte si 150 nezávislých poslancov v NR SR, ktorí sa nikdy nedohodnú. Štát musia riadiť stabilizované skupiny ľudí. Tam, kde končia politické strany, začína diktatúra," upozornil. Zároveň pogratuloval každému, kto našiel odvahu vstúpiť do verejného života.

V tejto súvislosti spomenul novelu zákona o politických stranách, ktorú už parlament schválil, ale prezident Andrej Kiska ju vrátil do NR SR. "Dnes už politika nie je len o súťaži politických strán v regiónoch, ale aj o tom, kto ju financuje a kto ju finančne podporuje. To nie sú zbrane z hľadiska politického boja. Asi všetci chceme vedieť, kto koho a ako financuje," povedal.

Za veľký fenomén označil Danko aj negatívne kampane na politických súperov. "Toto sú neférové praktiky vo voľbách. Pošpiňovanie, kriminalizácia, to nie je súčasť riadnej kampane," myslí si.
 

Vyberte región