Spresnil, že ich novými členmi sa stali spoločnosti z celého Slovenska
od firmy Pepani z Nitry s konceptom Chlebáreň, cez pekáreň zo Svederníka
Prima-Žilina a Pekáreň Zelník z Ružomberka. Do zväzu vstúpila aj
spoločnosť Gratta z Prešova, ktorá sa špecializuje na dopekané výrobky s
produkčnými kapacitami presahujúcimi potreby Slovenska.
Združenie rozšírila aj skupina cukrárov. Tí sú podľa predsedu
špecialisti v cukrárenstve s dlhoročnými skúsenosťami nielen zo
zahraničia, ale dokonca z cukrární najvyššej svetovej úrovne ocenených
michelinskými hviezdami.
"Z ich špecializácie vyplývajú aj čiastočne odlišné problémy i
požiadavky. Pred zákonodarcami budeme preto aktívne presadzovať aj ich
záujmy, aby mohol cukrársky sektor na Slovensku rásť a prosperovať," dodal Lapšanský.
Zväz má viac ako 500 členov od samostatne zárobkovo činných osôb po stredné podniky.