SPIŠSKÁ BELÁ: V meste otvorili nízkoprahový klub pre mladých

19.03.2011 Kežmarok

Spišská Belá 19. marca (TASR) – Mesto Spišská Belá oživilo po 9 mesiacoch príprav nový nízkoprahový klub pre mladých pod názvom Face Club. Dnes podvečer ho slávnostne otvorili pre verejnosť a podľa Márie Janusovej zo Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže (ZKSM) klub ponúka mládeži priestor na zábavu a oddych.
Zároveň má byť pre rodičov bezpečným miestom, kam sa neboja pustiť svoje deti. V ponuke je nealkoholický bar a množstvo sprievodných aktivít. Klub založili mladí ľudia z mestečka Spišská Belá pod záštitou mesta a v spolupráci so ZKSM. Mládeži bude sprístupnený v popoludňajších a večerných hodinách, jeho súčasťou bude aj čajovňa, mini herňa s biliardom, stolným futbalom a pingpongovým stolom.
\"V klube plánujeme aj premietanie filmov, koncerty, tanečné, výtvarné či hudobné aktivity. Nebudú chýbať workshopy, diskusie s pozvanými hosťami a rozličné zážitkové aktivity,\" priblížila fungovanie klubu Helena Zadžorová, ktorá je zodpovedná za projekt. Na prípravách klubu pracovali desiatky mladých dobrovoľníkov, najaktívnejší z nich odpracoval 350 hodín.
Na zriadenie klubu prispeli aj poslanci mestského zastupiteľstva v Spišskej Belej, ktorí schválili nemalý finančný príspevok a poskytli priestor priamo v centre mesta. Bez nároku na odmenu pracovali aj majstri, kúrenári, vodoinštalatéri či elektrikári.
Nezvyčajnosťou klubu sú dobrovoľné príspevky za nápoje a ostatné služby. \"Tento krok je dosť odvážny, avšak je výzvou na to, ako ukázať mladým ľuďom cestu k zodpovednosti,\" dodala Zadžorová. Inšpiráciou pri zakladaní klubu v Spišskej Belej bolo už rok fungujúce zariadenie v Trstenej na Orave.
 

Vyberte región