Občianske združenie z Cigľa upravuje Malú zelenú oázu pre Hornú Nitru

04.10.2012 Prievidza

Cigeľ 3. októbra (TASR) - Občianske združenie z Cigľa (okres Prievidza) upravuje Malú oázu pre Hornú Nitru.

Aktivisti z občianskeho združenia Vrchvoda a dobrovoľníci z obce Cigeľ už tento rok od jari do jesene vybudovali v Malej oáze pre hornú Nitru prístrešok, ohnisko, kamenné schody, odpadkový kôš a koncom septembra osadili prvú informačnú tabuľu v cigeľskom chotári.

"Informačná tabuľa stojí nad obcou Cigeľ, na úpätí pohoria Vtáčnik, pri viacúčelovej vodnej nádrži a pri obľúbenom lyžiarskom stredisku. Uvedená lokalita ponúka peknú vyhliadku na hornonitriansku kotlinu a okolité pohoria a vrchy – od Kľaku, cez Strážov, Maguru i Rokoš až po samotný Vtáčnik," priblížil aktivista z Občianskeho združenia Vrchvoda Ivan Kadlečík.

Malá oáza pre Hornú Nitru je východiskom zaujímavých turistických, cyklistických či lyžiarskych výletov – smerom na Vtáčnik, na Sivý kameň, Biely Kameň, Veľký alebo Malý Grič, Tlstý diel, do Handlovej a slúži aj ako miesto oddychu a posedenia pri ohni na kraji lesa pri vodnej nádrži.

V rámci projektu Malá zelená oáza pre hornú Nitru, ktorý je príspevkom ku 650. výročiu prvej písomnej zmienky o obci, občianski aktivisti z Cigľa zorganizovali tvorivú súťaž pre deti z cigeľskej školy, Solárne dni, výlet na zrúcaniny stredovekého hradu Sivý Kameň a pripravili propagačné materiály.

"V najbližších dňoch pre radosť detí pripravujeme Zatváranie neba – púšťanie šarkanov spolu s lietaním paraglajdistov," dodal Kadlečík.
 

Vyberte región