Po páde z výšky prišiel v mäsokombináte o život 30-ročný muž

23.04.2016 Púchov

Púchov 23. apríla (TASR) – Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE zasahovala v piatok dopoludnia v Púchove. Po páde z trojmetrovej výšky v tamojšom závode na spracovanie mäsa utrpel 30-ročný muž zranenia, ktorým podľahol. Ďalší 38-ročný muž utrpel ťažké zranenia.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa VZZS ATE Zuzana Hopjaková, muž po páde utrpel vážne poranenia hlavy a chrbtice, bol v bezvedomí. Pozemní zdravotní záchranári muža resuscitovali. Pilot vrtuľníka pristál na tamojšom futbalovom ihrisku.

„Po prevezení pacienta v kritickom stave k vrtuľníku leteckí aj pozemní záchranári pokračovali v rozšírenej resuscitačnej starostlivosti. Aj napriek veľkej snahe sa im ho nepodarilo oživiť, rozsiahlym poraneniam podľahol. Vrtuľník s posádkou sa vrátil na základňu bez pacienta,“ uviedla Hopjaková.

Podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej k zraneniu malo dôjsť pravdepodobne počas výmeny žiariviek v centrálnom sklade spoločnosti. Pri páde plošiny podľa nej utrpel ťažké zranenia aj ďalší 38-ročný muž, ktorý sa bude liečiť približne tri mesiace.

„Keďže k úrazu a k usmrteniu došlo doposiaľ za presne nevyjasnených okolností, a na úraze aj na smrti môže mať vinu iná osoba, začala polícia trestné stíhanie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Súdnu pitvu vykonajú v pondelok 25. apríla vo Fakultnej nemocnici v Martine,“ doplnila Antalová.
 

Vyberte región