Polícia zadržala Čechov, ktorí dovážali na Slovensko drogy

26.04.2016 Skalica

Holíč 26. apríla (TASR) - Po tom, ako osobné vozidlo WV Passat nerešpektovalo dopravné značenie a vošlo do zákazu vjazdu, skontrolovali policajti v Holíči jeho osádku. V aute sa nachádzalo päť ľudí, z toho štyria boli občania Českej republiky. Policajtom dobrovoľne vydali jednorazové dávky konope a metamfetamínu, ktoré mali pri sebe.

"Pre podozrenie, že v aute prevážajú aj ďalšie drogy, policajti vyrozumeli prokurátora, ktorý dal súhlas na vykonanie prehliadky auta. Pod sedadlom zaistili policajti ďalších sedem zatavených striekačiek, podľa expertízy toto množstvo zodpovedalo minimálne 74 dávkam metamfetamínu," informovala dnes o zásahu v uplynulom týždni trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Bezprostredne po prehliadke vozidla zadržal vyšetrovateľ dve ženy a troch mužov. Dve osoby po výsluchu prepustil na slobodu, 28-ročnú Češku a 35-ročného Čecha obvinil z prechovávania a distribúcie drog. Drogy mali dovážať cez hranice na územie Slovenskej republiky a tu ich predávať. Na základe príkazu súdu boli eskortovaní do výkonu väzby. Za predaj drog im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. "Ostatné dve osoby, ktoré si krátko predtým od nich drogy zakúpili, obvinil vyšetrovateľ z prechovávania drog. Za konope a metamfetamín im hrozí strata slobody až na tri roky," dodala hovorkyňa.

Rovnako v uplynulom týždni bol odhalený a obvinený z prechovávania a distribúcie drog aj ďalší občan Českej republiky. Na hraničnom priechode Brodské na D2 v smere zo Slovenskej republiky upozornil colníkov služobný pes na drogy v dodávkovom vozidle Mercedes Benz Sprinter. V batožinovom priestore policajti našli viac ako 32 gramov drogy, z čoho by sa dalo vyrobiť približne 150 jednorazových dávok marihuany. Vyšetrovateľ obvinil 22-ročného muža z prechovávania a distribúcie drog a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. V prípade uznania viny mu hrozí rovnako strata slobody na tri až desať rokov.
 

Vyberte región