Riaditeľkou OR PZ v Poprade je Alena Micheleová

11.01.2010 Poprad

Poprad 11. januára (TASR) – Novou riaditeľkou Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Poprade sa stala 1. januára doterajšia zástupkyňa riaditeľa Alena Micheleová.
Dnes na tlačovej konferencii predstavila nové, „trošku zúžené\" vedenie OR PZ v Poprade.
Funkciu zástupcu riaditeľa bude vykonávať Rastislav Polakovič, novým riaditeľom poriadkovej polície OR PZ sa stal Štefan Šipula a riaditeľom dopravného inšpektorátu v Poprade Marián Luha. Šéfom Úradu justičnej a kriminálnej polície OR PZ v Poprade bude Slavomír Česánek.
„Bola by som veľmi rada, keby sa tomuto manažmentu darilo, aby sa ľudia na nás obracali s dôverou, aby sme zabezpečili ochranu ich života, zdravia, ich majetku pred ľuďmi, ktorí toto všetko ohrozujú, \" konštatovala nová riaditeľka. Dodala, že kolektív policajtov v Poprade urobí všetko preto, aby spravodlivosť a zákonnosť zvíťazila. Podľa nej by nemala byť policajná práca vnímaná „ako povolanie, ale ako poslanie\".
Riaditeľka zdôraznila, že mesto Poprad a jeho okolie zastáva pomerne dôležitú pozíciu na Slovensku, je špecifické najmä tým, že je tu letisko, rozvinutý cestovný ruch a je tiež podnikateľským centrom.
Nové vedenie sa podľa nej bude v niektorých veciach snažiť po novom naštartovať. „My sme zviazaní s nariadeniami a so zákonom, avšak dá sa niečo zmeniť v organizácií práce, dá sa zvýšiť kontrola a dá sa zlepšiť prostredie, v ktorom ľudia pracujú, \" zhodnotila Micheleová. Dodala, že momentálne vedenie hľadá spôsoby, aby sa počet policajtov v Policajnom zbore zvýšil, „aby sme mohli pôsobiť aj preventívne\".
OR PZ v Poprade sa bude starať o územné celky Levoča, Kežmarok a Poprad a spadá pod Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove. Popradské riaditeľstvo je jedným z dvoch najväčších okresných riaditeľstiev v Prešovskom kraji.
 

Vyberte región