PO ROKOVANÍ VLÁDY V HANDLOVEJ SA STRIEĽALO - postrelili Róberta Fica

15.05.2024 Prievidza

Handlová 15. mája (TASR/Teraz.sk) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je po streľbe v Handlovej v život ohrozujúcom stave. Prevážajú ho vrtuľníkom do Banskej Bystrice. Informuje o tom profil predsedu vlády na sociálnej sieti.

Po rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V pléne parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito.

Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, je v súčasnosti evakuovaný.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR priblížilo, že krátko po 14.30 h dostalo na tiesňovú linku informáciu o postrelenom mužovi v Handlovej. "K 59-ročnému pacientovi sme vyslali záchranársky vrtuľník. Zásah stále prebieha," doplnilo na sociálnej sieti.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) je po streľbe v Handlovej v život ohrozujúcom stave. Prevážajú ho vrtuľníkom do Banskej Bystrice. Informoval o tom Úrad vlády (ÚV) SR.

"Na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej bol na predsedu vlády SR Roberta Fica spáchaný atentát, aktuálne je v život ohrozujúcom stave," uviedol úrad. Vysvetlil, že smeruje do nemocnice do Banskej Bystrice, pretože do Bratislavy by to trvalo príliš dlho vzhľadom na nevyhnutnosť akútneho zákroku. "Najbližšie hodiny rozhodnú," doplnil na sociálnej sieti profil predsedu vlády.
 

PREMIÉRA STÁLE OPERUJÚ, JEHO ZDRAVOTNÝ STAV JE MIMORIADNE VÁŽNY

Bratislava 15. mája (Teraz.sk) - Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho operujú v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Informoval o tom podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády," povedal Kaliňák s tým, že zatiaľ nemá dobré správy a vkladá dôveru do rúk ošetrujúceho personálu.

"Podľa tých informácií, ktoré máme, utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny," skonštatoval minister obrany.

Vyzval na zastavenie nenávisti v spoločnosti. "Slovensko bolo vždy krajinou tolerantných ľudí," zdôraznil. To, čo sa stalo, ho podľa vlastných slov šokovalo. "Ťažko hľadám slová," priznal.

V najbližších dňoch bude podľa neho predmetom analýzy čo a za akých okolností sa na námestí v Handlovej stalo. "V týchto momentoch však sústreďujem moje myšlienky len k tomu, aby sa Robert Fico uzdravil," zdôraznil.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Bol v život ohrozujúcom stave. Do nemocnice do Banskej Bystrice ho priviezol vrtuľník.
 

Vyberte región