Tatran 1952 a Levoča sa zlúčia, vznikne nový hádzanársky subjekt

05.06.2003 Celý región

Po postupe hádzanárov Tatrana 1952 Prešov do I. ligy vyvstala otázka, ktorú nastolila hádzanárska legislatíva. Tímy I. ligy totiž musia mať podľa reglementu ...
Po postupe hádzanárov Tatrana 1952 Prešov do I. ligy vyvstala otázka, ktorú nastolila hádzanárska legislatíva. Tímy I. ligy totiž musia mať podľa reglementu SZH družstvá aj v mládežníckych súťažiach, ktoré Prešovčanom chýbali. Dohodli sa teda s predstaviteľmi HK Slovan Levoča na zlúčení do nového právneho subjektu.

\"V utorok sme uzavreli rokovania s pánom Suchým z Levoče. Dohodli sme sa, že vznikne nové záujmové združenie právnických osôb pod hlavičkou ZHK Prešov - Levoča. Participovať na ňom budú Tatran 1952 Prešov a HK Slovan Levoča, tieto kluby však nezanikajú, len založili nový spoločný právny subjekt, kam budú preregistrovaní všetci hráči. Pod jeho hlavičkou bude hrať A-tím mužov I. ligu, B-tím mužov druhú ligu a mládež v Levoči príslušné súťaže. Myslím, že to bude na prospech oboch tímov. Tí hráči z áčka, ktorí sa nedostanú do zápasového kádra, môžu hrať za rezervu v Levoči, platí to však aj naopak a pre Levočanov to môže byť zaujímavá motivácia, \"

informoval nás predseda nového subjektu Marián Mišek. \"Čo sa týka prvoligového tímu, v týchto dňoch rokujeme s vytypovanými posilami, ktoré by sme radi privítali v našom kádri v nasledujúcej sezóne. Rovnako tak uvažujeme potom, čo sme skončili v hale na Nábrežnej ulici o tom, kde budeme prvú ligu hrať. Alternatív je viac - prešovská Mestská hala, hala SOU elektrotechnického v Prešove, v krajnom prípade aj hala v Levoči. \"

Tatran 1952 Prešov chystá do budúcna niekoľko zaujímavých aktivít. \"Od budúcej sezóny by sme chceli založiť prešovské majstrovstvá mladších žiakov v hádzanej, kde by sa hralo na báze škôl. Chceme motivovať učiteľov aj deti, aby hádzanú lepšie spoznali a viac sa jej venovali. \"

Už v júli, konkrétne 12. - 13. , organizujú turnaj v plážovej hádzanej, 1. ročník Prešov Cupu. \"Mala by to byť viac regionálna záležitosť, než majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú hrať o týždeň skôr. Rátame najmä s účasťou Prešovčanov, pochopiteľne, pozveme aj našich partnerov z Levoče, \" poznamenal M. Mišek. Hrať sa bude na pieskovom ihrisku letného kúpaliska sa Sídlisku III.
(Korzár - Martin BELEJ, TATRAN 1952 Prešov)
 

Vyberte región