Kašpar: "Prestup Pečalku nie je hotovou vecou, o Piroskovi vo februári"

17.01.2012 Bratislava

Bratislava 16. januára (TASR) - Úradujúci slovenský futbalový majster Slovan Bratislava sa možno posilní o člena širšej reprezentácie Mária Pečalku. Generálny manažér "belasých" Petr Kašpar síce odmietol potvrdiť informáciu o finalizovaní prestupu, ale s dodatkom, že Slovan má o bývalú oporu MŠK Žilina záujem.

Defenzívny univerzál Pečalka, ktorý môže hrať na poste centrálneho stredoliara i stopéra, doteraz pôsobil v izraelskom tíme Hapoel Tel Aviv, no podľa najnovších informácií pokračovať v kariére na Blízkom východe nehodlá. Slovanistov po avizovanom odchode Karima Guédého do Nemecka, ktorého zmena dresu však je tiež v štádiu riešenia, by tlačila topánka na poste štítového stredopoliara a vedenie by tak mohlo siahnuť práve po Pečalkovi.

"To meno tam padlo medzi možnými posilami, ale zatiaľ nič nie je podpísané. Pokiaľ ja viem, Pečalka nie je úplne fit. Je síce na Slovensku, ale zatiaľ ho preverujú lekári," reagoval na mediálne správy pre TASR Kašpar.

Pečalkova situácia sa podobá na momentálny stav útočníka Juraja Pirosku zo Senice. Oňho má Slovan takisto interes, no zdravotné komplikácie kanoniera mu zatiaľ zabránia presunu na Pasienky. "Juraj je len teraz po operácii pruhu a teda s jeho angažovaním počkáme. Celé jeho angažmán prehodnotíme vo februári," dodal Kašpar na margo Pirosku.

Na nedávnom sústredení Freiburgu v španielskej Costa Ballene bol aj naturalizovaný slovenský reprezentant s nemeckým pasom Karim Guédé. Defenzívného stredopoliara si však naspäť vyžiadal bratislavský Slovan, a tak zatiaľ nie je isté, kde rodák z Hamburgu odohrá jarnú časť sezóny.
 

Vyberte región