"Mediálna kačica, Blaževič kandidátom nie je," tvrdí hovorca SFZ

22.02.2012 Bratislava

Bratislava 22. februára (TASR) - Chorvátsky futbalový odborník Miroslav Blaževič nie je kandidátom na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie. Pre TASR to uviedol hovorca SFZ Juraj Čurný, ktorý súčasne dodal, že šéf slovenského futbalu Ján Kováčik disponuje naďalej len mandátom na rokovania s Čechom Pavlom Vrbom.

Po predčasnom ukončení spolupráce medzi SFZ a trénerom Vladimírom Weissom zarezonoval uvoľnený slovenský post aj medzi európskymi trénermi a ich manažérmi. Podľa Čurného aj to je odraz zvýšeného kreditu slovenského futbalu.

"Platí naďalej to, o čom rozhodla exekutíva SFZ, ktorá dala prezidentovi Kováčikovi mandát len na rokovania s Vrbom. Vzhľadom na vzniknutú situáciu sme zaregistrovali profesionálny aj amatérsky záujem o post trénera, čo nás teší, ale žiadneho ďalšieho oficiálneho kandidáta vrátane Blaževiča nemáme. Takže neviem ako to vzniklo, ale je to mediálna kačica," vysvetlil hovorca futbalového zväzu.

Dezinformácie okolo údajných rokovaní Kováčika s Blaževičom v Sarajeve vznikli vďaka médiám v Bosne a Hercegovine. Internetový portál scsport.ba informoval o tom, že dlhoročný tréner Chorvátska by sa mal stať nástupcom Weissa. Sedemdesiatsedemročný Blaževič naposledy pôsobil v iránskom klube FC Sanat Mes Kerman, ktorý mu údajne dlží čiastku milión eur.

Okrem Vrbu (tréner Viktorie Plzeň) sa v poslednom čase skloňovalo v súvislsoti s reprezentačným A-tímom aj meno trénera FK Senica Stanislava Grigu, pričom v najbližšom prípravnom stretnutí proti Turecku v Bursaspore povedie národný výber doterajší asistent Michal Hipp.
 

Vyberte región