"Fener" víťazstvo od titulu, Stoch: "Odpisovali nás, teraz cítime šancu"

11.05.2012 Celý región

Istanbul 11. mája (TASR) - Istanbul bude v sobotu večer hore nohami, v záverečnom kole tureckej ligovej súťaže sa v priamej konfrontácii o majstrovský titul pobijú futbalisti Fenerbahce a Galatasarayu. V drese domáceho "Feneru" má šancu tešiť sa z obhajoby vlaňajšieho primátu aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch, jeho tím však musí bodovať naplno, zatiaľ čo mestskému rivalovi stačí aj zisk bodu na udržanie si vedúcej priečky.

V minulom kole v skupine o titul zažili hráči Fenerbahce nehostinnosť v Trabzone už pred zápasom s domácim klubom. "Začalo sa to už v noci na hoteli. Viacerí z nás nemohli pokojne spať, pretože pod oknami zúrila nejaká skupina cudzích fanúšikov. Robili hluk, svietili do okien, skrátka, žiadny oddych," citovala Stocha jeho oficiálna internetová stránka. "Bolo to naozaj vyšpikované. A čo robili diváci, k tomu sa nedá ani nič normálne povedať. Mne hodili do hlavy zapaľovač, spoluhráč Emre si takisto vytrpel svoje, skrátka, bola to divočina. Sme veľmi radi, že to už máme za sebou a vyhrali sme. Teraz sa u nás doma rozhodne o všetkom," dodal "Miňo".

V sobotu o 18.00 čaká na Fenerbahce najdôležitejší zápas sezóny. Ak v ňom nezmieriteľného mestského rivala zdolá, získa 19. titul v "krajine polmesiaca". Pritom po základnej časti sezóny strácal na Galatasaray 4 body, no v šesťzápasovej extrasúťaži (skupina o titul) skresal manko na rozdiel jedného bodu. "Je to až neuveriteľne napínavý finiš. Veľmi túžim vyhrať ligu, po tom, ako nás už odpisovali, zrazu prichádza naša veľká šanca. Následne potom finále pohára, takže ideme do toho," povedal Stoch.

poradie tureckej ligy - skupina o titul:

1. Galatasaray Istanbul 5 2 2 1 9:6 47

2. Fenerbahce Istanbul 5 4 0 1 9:4 46

3. Besiktas Istanbul 5 1 1 3 4:7 32

4. Trabzonspor 5 1 1 3 4:9 32
 

Vyberte región