Smolenová:"S postupom do finále na 100 m motýlik som nepočítala"

24.05.2012 Celý región

Debrecín 24. mája (TASR) - Slovenská plavkyňa Denisa Smolenová sa prebojovala do piatkového finále na 100 m motýlik na ME v dlhom bazéne v Debrecíne. V semifinále dosiahla siedmy najrýchlejší čas 59,18, za výkonom z predpoludňajších rozplávb zaostala o štyri stotiny.

Smolenová obsadila v prvom semifinále štvrté miesto so stratou 1,11 na Nórku Ingvild Snildalovú a opäť potvrdila olympijský B-limit na OH 2012 v Londýne. "S postupom do finále motýľkarskej stovky som pred šampionátom nepočítala, o to mám z neho väčšiu radosť. Už ráno som bola veľmi milo prekvapená dosiahnutým časom, veď som si zlepšila osobák. V semifinále som za ním zaostala iba o štyri stotiny a stačilo to na postup medzi elitnú osmičku. Vo finále pôjdem naplno a budem sa snažiť dostať pod hranicu 59 sekúnd," povedala pre TASR bývalá úspešná slovenská juniorka, trojnásobná bronzová medailistka na 50 m motýlik-

Smolenovej tréner Karol Máčik po skončení semifinále netajil veľkú spokojnosť. "Nevedeli sme, ako to v Debrecíne vypáli, pretože Denisa krátko po prílete z Ameriky dostala chrípku. Od nedele sa necítila dobre, mala nádchu a jeden a pol dňa odpočívala. Pred dvomi týždňami zaplávala na 100 m motýlik čas 59,31, no bolo otázne, či si udrží formu. Po chorobe mohla vybuchnúť, no našťastie sa tak nestalo. Má šialene natrénované a to sa nemohlo stratiť. V rozplavbe i v semifinále išla veľmi pekne," povedal pre TASR Máčik.
 

Vyberte región