Trojica "autičkárov" vo veku 15 až 16 rokov skončila v policajnej cele

04.06.2012 Humenné

Humenné 4. júna (TASR) - Trojica tínedžerov vo veku 15 a 16 rokov čelí obvineniam z prečinu krádeže a prečinu podielnictva. Dvaja z nich údajne vykradli v meste Humenné viacero osobných áut, pričom jedno motorové vozidlo mali dokonca odcudziť a ukryť v neďalekej chatovej oblasti.
Obvinení 15-ročný Humenčan a 16-ročný chlapec z obce Lieskovec sa mali v noci z 21. na 22. mája vlámať v Humennom do štyroch áut zaparkovaných na uliciach Osloboditeľov, Sokolovskej a Československej armády.
"Postup bol vždy rovnaký, na aute rozbili okno na predných dverách a z áut zobrali rôzne veci. Majitelia dvoch vozidiel tak prišli o autorádio, otvárací nôž, mobilný telefón, kľúče a doklady. Z dvoch áut nezmizlo nič, ale došlo k poškodeniu ich interiéru," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
Ako ďalej uviedol, počas tej istej noci sa mala dvojica obvinených vlámať aj do piateho auta, čo sa im však nepodarilo. "Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením je vyčíslená na 3420 eur," zhodnotil Džobanik.
Podľa slov policajného hovorcu má dvojica na svedomí aj krádež vozidla. Mladší z chlapcov našiel začiatkom mája tohto roka v Humennom kľúče od osobného auta, ktoré neskôr spolu s ďalším obvineným ukryl v chatovej oblasti neďaleko Brestovskej ulice.
"Neskôr sa na tomto vozidle povozil tretí 16-ročný obvinený, ktorý vedel, že pochádza z trestnej činnosti a ktorému odovzdali kľúče a doklady od vozidla. Jeho krádežou spôsobili škodu vo výške najmenej 7000 eur a krádežou veci nachádzajúcich sa vo vozidle najmenej 650 eur," priblížil Džobanik s tým, že trojica obvinených tínedžerov sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. Polícia zároveň spracovala podnet na ich vzatie do väzby.
 

Vyberte región