"Diabli" z New Jersey sa pokúsia napodobniť Toronto z roku 1942

06.06.2012 Celý región

New York 6. júna (TASR) - Hokejisti New Jersey Devils sa môžu stať len druhým tímom v histórii zámorskej NHL, ktorý otočil nepriaznivý vývoj finálovej série z 0:3 na zápasy. "Diabli" však k dosiahnutiu tohto cieľa musia vyhrať štyri duely v rade, pričom v ceste im stoja rozbehnutí "králi" z Los Angeles.

Devils nastúpia v noci na štvrtok na ľade kalifornského tímu, kde sa pokúsia urobiť prvý krok k tomu, aby napodobnili Toronto Maple Leafs z roku 1942. Kanadský tím totiž vtedy na poslednú chvíľu otočil sériu s Detroitom Red Wings.

"O historických štatistikách sa nerozprávame. Na základe predvádzanej hry cítime, že si nezaslúžime prehrávať 0:3 na zápasy. Taký je však hokej, treba to prehltnúť a vyhrať najbližší duel," citovala agentúra Reuters trénera Petera DeBoera. "Sami sme sa dostali do tejto situácie. Je však našou povinnosťou bojovať až do konca a najbližší duel vnímame ako príležitosť udržať sa v hre o Stanleyho pohár. Súperovmu tímu patrí uznanie, hrajú skutočne veľmi dobre. Všetko, čoho sa dotknú, sa mení na zlato," dodal brankár Martin Brodeur.

"Diabli" sa pokúšajú o zisk už štvrtého Stanleyho pohára, naopak Los Angeles Kings bojujú o svoj premiérový primát. New Jersey prehralo prvé dva zápasy zhodne 1:2 po predĺžení a v treťom 0:4, pričom v týchto troch zápasoch nepremenilo ani jednu z 12 presiloviek. "Hráme dobrý hokej, ale chýba nám šťastie, puky sa neodrážajú naším smerom. Aj preto sme v súčasnosti tam, kde sme. Určite sa však nevzdávame, výsledok posledného duelu nezodpovedal dianiu na ľade," povedal útočník David Clarkson.

Kapitán Zach Parise na margo skvelých výkonov súperovho brankára Jonathana Quicka poznamenal, že hoci je veľkou osobnosťou v play off, jeho mužstvo si už vo vyraďovacej časti poradilo s viacerými kvalitnými gólmanmi. "Musíme jednoducho premeniť naše šance. V úvode posledného duelu sme mali niekoľko dobrých príležitostí, na rozdiel od Los Angeles sme však zlyhali v zakončení. Nemáme to dobre rozohrané, prioritou je nateraz vrátiť sériu na náš ľad," vyhlásil.
 

Vyberte región