Makovická struna má nových laureátov

04.12.2005 Bardejov

Bardejov 3. decembra (TASR) - Novými laureátmi Makovickej struny sa dnes stali sólový spevák rusínskych piesní Peter Volčko z Poráča v okrese Spišská Nová Ve...
Bardejov 3. decembra (TASR) - Novými laureátmi Makovickej struny sa dnes stali sólový spevák rusínskych piesní Peter Volčko z Poráča v okrese Spišská Nová Ves, duo Zuzana a Jana Maňkové z Kružlova v okrese Bardejov a trio Lenka, Katarína a Ján Magurovci z Humenného.

Na 33. ročníku podujatia, ktoré sa konalo popoludní v Športovej hale Mier v Bardejove, sa predstavilo takmer 70 spevákov ľudových piesní. S vyše 40 pesničkami, predovšetkým o láske, súťažili v troch kategóriách - ako sóloví speváci, duá a triá.
Laureátov tohtoročnej Makovickej struny vyhlásili v podvečer na záverečnom koncerte, na ktorom sa predstavili aj hosťujúci speváci z Poľska, Ukrajiny i Slovenska.
Podľa organizátorov z Ústrednej rady Zväzu Rusínov - Ukrajincov Slovenskej republiky bola úroveň podujatia veľmi dobrá a v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi aj dynamickejšia. Spoluorganizátormi boli mesto Bardejov, Prešovský samosprávny kraj, Hornošarišské osvetové stredisko a ďalšie organizácie.
 

Vyberte región