Zlodej "navštívil" budovu vysokoškolského internátu. Krádežou zlodej ohrozil život pacientov

04.02.2014 Prešov

Zlodej "navštívil" budovu vysokoškolského internátu
Počas predchádzajúceho víkendu t.j. od 31.01.2014 do 03.02.2014, doposiaľ neznámy páchateľ ,, navštívil,, nebytové priestory jednej z budov vysokoškolského internátu v Prešove.
Páchateľ vošiel dnu cez vstupné dvere, ktoré nepoškodil. Prešiel a prehľadal študentskú jedáleň a niekoľko miestností / kuchynských, skladových aj kancelárskych /. Odniesol si finančnú hotovosť vo výške viac ako 100,-Eur a rôzny tovar ako mäso, ryby a olej. Celková škoda bola v tomto prípade vyčíslená na sumu takmer 600,-Eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

Krádežou zlodej ohrozil život pacientov
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal včera /03.02.2014/ trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu krádeže, nakoľko došlo k odcudzeniu regulátorov kyslíka.
Ku krádeži došlo v nedeľu /02.02.2014/ v čase okolo 22:30 hodiny, v objekte hospodárskej budovy s kompresorňou v nemocnici vo Svidníku. Doposiaľ neznámy páchateľ odmontoval celkom štyri regulátory kyslíka, pričom jeden z nich nechal na mieste. V dôsledku tohto konania došlo okamžite k úniku kyslíka a zníženiu jeho tlaku na oddeleniach v nemocnici, čím mohlo dôjsť k ohrozeniu životov a zdravia u hospitalizovaných pacientov. Škoda spôsobená krádežou presiahla hodnotu 3.500,- Eur.
 

Vyberte región